מבוא לארנקים

אחרי שקראתי קצת, רציתי להבין איך אני משיג את הביטקוין הראשון שלי. הדבר הראשון שהבנתי הוא שאני צריך "ארנק דיגיטלי", אבל לא ממש הבנתי מה זה ואיך או איפה יהיה לי הכי נוח להחזיק את ה"ארנק" המדובר.

ארנק דיגיטלי הוא בעצם המקבילה לחשבון בנק כפי שאנחנו מכירים אותו. ארנק דיגיטלי מאפשר קבלה של ביטקוינים (או מטבעות אחרים עליהם נדבר בהמשך), אחסון (שמירה שלהם) ושליחה אם נחפוץ בכך.

מה שלמדתי זה שארנקים דיגיטלים מחולקים בראשונה לשניים: ארנקים "חמים" וארנקים "קרים". הדרך הכי נוחה להבדיל בין השניים בשבילי הייתה שארנק "חם" הוא ארנק שמחובר לאינטרנט ואילו ארנק "קר" לא. הדבר הבא שהבנתי הוא שכנראה אצטרך שיהיה לי גם ארנק חם וגם ארנק קר מהסיבה הפשוטה שהם משמשים למטרות שונות והיתרונות או החסרונות של כל אחד מהם הם די ברורים – אבל בואו נדבר עליהם בכל זאת.

ארנק קר (Cold wallet) פחות זמין לנסיונות פריצה מצד האקרים מכיוון שהוא לא מחובר לאינטרנט ועל כן הבנתי שאת רוב הסכום אותו אשקיע אצטרך לשמור בארנק קר. ומצד שני, ארנק חם (Hot wallet) משמש יותר למסחר במטבעות אחרים מכיוון שהכסף זמין לפעולה בכל רגע נתון (לזה אגיע בפוסטים הבאים) ועל כן אשמור בו סכום קטן יותר של כסף לצורך הזזה מפעם לפעם. מעבר לכך האבטחה של הארנק החם תלויה בהרגלים שלכם וברמת האבטחה של החברה שמספקת את הארנק ואם נשמור בו סכום קטן של כסף אז גם אם חלילה יקרה משהו (לא סביר אבל היו דברים מעולם) לא נבכה על מר גורלנו.

אחרי שהבנתי את ההבדלים הללו רציתי להתחיל מיצירת ארנק חם כיוון שאני לא מתכנן להתחיל בסכומים גדולים של כסף בכל מקרה (לארנקים קרים נגיע בפוסטים הבאים). אז ארנקים חמים בפני עצמם מחולקים ל3 קטגוריות כאשר חלק גדול מהארנקים הם שילוב של כמה מהן:

  1. 1. ארנק למחשב (Desktop wallet): כאן בעצם אתם נדרשים להתקין תוכנה על המחשב (יש ארנק לכל מערכת הפעלה אז לא לדאוג) וחשוב לדעת שאם אתם עובדים עם ווינדוס רצוי להתקין אנטי-וירוס ולדאוג שיהיה מעודכן ופעיל. אני אישית לא התנסיתי בארנק מהסוג הזה ועל כן אין לי המלצה רלוונטית בינתיים.
  2. 2. ארנק לנייד (Mobile wallet): אז ארנק למחשב זה אחלה, אבל אם אתם רוצים להשתמש בביטקוינים שלכם לאיזו שהיא מטרה כשאתם לא ליד המחשב אז כנראה שתצטרכו פתרון יותר נייד – אז כן – ארנק לנייד. ישנו מגוון רחב מאוד של אפליקציות לארנקים ניידים גם לאנדרואיד וגם לאייפון. ההמלצה שאני קיבלתי מחברים לאפליקציה לאייפון הינה BreadWallet, אני אשית לא התנסיתי בה כיוון שיש לי אנדרואיד. בסוג הבא של הארנקים אמליץ על הארנק שאני משתמש בו שכן הוא הכלאה של שני סוגי ארנקים.
  3. 3. ארנק אונליין או ארנק ענן (Online wallet): היתרון הכי גדול בארנקי ענן הוא שאתם תמיד יכולים לגשת לחשבון שלכם – מכל מכשיר. אבל החסרון הוא עצום – אתם נותנים למישהו אחר לשמור על הכסף שלכם, דבר שדי נוגד את כל הקונספט של ביטקוין שהוא ביזוריות השליטה ושאתם תהיו הבנק של עצמכם. עם זאת, אני התחלתי את צעדיי הראשונים עם ארנק ענן וזו מהסיבה שכבר ציינתי – נתחיל בסכום קטן יחסית ומשם נתקדם.

עדכון חשוב: שימו לב שפרסמתי פוסט חדש עם המלצות לארנקים ספציפים ואזהרת שימוש בארנק שהמלצתי עליו כאן קודם!

הארנק שאני עובד איתו כרגע ואני מאוד ממליץ עליו הוא הארנק של Blockchain.info. אני באמת לא זוכר איך קרה שהתחלתי דווקא איתם – אבל אני שמח שכך קרה. הארנק שלהם מאוד נוח, מכיל המון אפשרויות אבטחה מתקדמות ומאוד פשוט אפילו למתחילים כמוני. בנוסף, כפי שכבר ציינתי, הארנק שלהם ניתן לגישה גם דרך הדפדפן וגם דרך אפליקציה לסמארטפון (שגם היא מאוד נוחה אם כי פחות מאובטחת לטעמי).

תוכלו ליצור ארנק משלכם בקישור הזה. התהליך הוא די פשוט, הקפידו להצטייד בדף ועט (או לחלופין מדפסת) כיוון שבמידה ושכחתם את הסיסמא שלכם לארנק או שנעלתם את הארנק מסיבה כזו או אחרת – דרך השחזור היא ע"י 12 מילים אקראיות שיינתנו לכם פעם אחת והפעם הזו היא בעת יצירת הארנק. לאחר שכתבתם את המילים תחביאו את הדף במקום בטוח או שפשוט תשננו אותן ותשרפו את הדף. שימו לב שאחרי שהפעלתם את הארנק אתם עוברים על כל הגדרות האבטחה ומפעילים Two factor (מה שאומר אימות באמצעות הטלפון כל פעם שתגשו לארנק מהמחשב לאחר שהכנסתם סיסמא).

כעת הדבר האחרון שנשאר לגעת בו הוא איך מעבירים כסף אל הארנק? אז לכל ארנק (לא משנה מה הסוג שלו) יש כתובת ציבורית. בדומה לכתובת מייל, כתובת הארנק משמשת אנשים אחרים לשלוח אליכם כסף. בארנק של Blockchain תוכלו לראות את הכתובת ע"י לחיצה על כפתור Request, הכתובת הינה צירוף ארוך של אותיות ומספרים. את הכתובת הזו אנחנו מעבירים לגורם שברצוננו לקבל ממנו כסף. חשוב להבין שאין כל דאגה לתת את הכתובת הזו לכל אחד ואפילו לשים אותה בכרטיס ביקור.

אז זה היה מה שלמדתי על ארנקים דיגיטלים – מוזמנים לעשות לייק, להגיב כאן למטה לשאול שאלות ולשתף במדיה חברתית כל שהיא. מעבר לכך אם יש שאלות על התהליך אתם יותר ממוזמנים ליצור עמי קשר.

בפוסט הבא נדבר על רכישת הביטקוין הראשון שלנו ואיך מעבירים אותו לארנק?

אז שיהיה בהצלחה ונתראה בקרוב!